ZASADI DRVO vas poziva da šaljete fotografije od 27. januara do 5. februara

DEČJI FOTO-KONKURS “DRUŠTVO I PRIRODA”: Dragi školarci, počinje foto-konkurs, šaljite svoje fotografije i osvojte vredne nagrade!

Kako to jedno na drugo utiču društvo i priroda, ko je kome potrebniji i gde su sve isprepletani, neka su od pitanja kojima ste se, draga deco, bavili na časovima prirode i društva.   Upravo ta povezanost nas je podstakla da ove godine organizujemo dečji konkurs za najlepše fotografije, koji smo nazvali “Društvo i priroda”. Konkurs će biti otvoren od 27. januara pa sve do 5. februara, i zato vas, dragi školarci od sedam do 17 godina, pozivamo da budete učesnici našeg foto-konkursa i da nam tokom tog perioda šaljete fotografije prirode koja vas okružuje i inspiriše, ali i svega onoga što vas asocira na međusobni odnos društva i prirode, i da tako osvojite vredne nagrade. Da biste učestvovali na foto-konkursu, sledite ova četiri koraka:
 1. Napravite kreativnu fotografiju na zadatu temu; 
 2. Vi ili vaši roditelji zapratite stranicu „Zasadi drvo“ na društvenim mrežama (Facebook i Instagram);
 3. Pošaljite fotografiju na [email protected] s naslovom mejla: Za konkurs “Društvo i priroda”;
Uz fotografiju je potrebno da pošaljete i sledeće podatke: ime i prezime autora, njegovo godište, kao i ime, prezime i mejl adresu kontakt osobe autora, odnosno roditelja ili staratelja.
 1. Nakon prijema fotografije, u roku od 24 sata na imejl adresu koju ste dostavili biće vam poslata saglasnost za učešće maloletnika na foto-konkursu, koju treba popuniti i poslati nam. Nakon toga, organizator će poslati potvrdu učesniku da je fotografija uspešno primljena i da ulazi u takmičarski deo.
Pravila su više nego jednostavna
  • Jedna osoba može poslati samo jednu fotografiju na konkurs.
  • Radovi moraju biti originalni, izrađeni samostalno i poslati u skladu sa propozicijama konkursa.
  • U slučaju da se roditelj ne saglasi, odnosno ne popuni saglasnost za učešće deteta na konkursu, prijava se neće uzeti u obzir.
 • Prijavom na konkurs učesnici daju saglasnost organizatoru da bez bilo kakve naknade koristi dostavljene fotografije i da ih objavljuje. 
Pet najboljih dobijaju vredne nagrade  Kad se konkurs završi, žiri će odabrati pet najboljih fotografija, a nagrađenima će biti dodeljena po jedna dm poklon-kartica, i to: – Za osvojeno prvo mesto sledi nagrada od 5.000 dinara – Za osvojeno drugo mesto nagrada je 4.000 dinara – Za treće mesto sleduje vaučer od 3.000 dinara – Za četvrto i peto mesto dobija se dm vaučer od 2.000 dinara.  I to nije sve – svi pobednički radovi biće objavljeni na društvenim mrežama u vlasništvu AMG i dm drogerie markt, dok će pobedničke fotografije biti objavljene i u svim ostalim medijima u vlasništvu AMG, kao i Adria Media magazina i portala mondo.rs. Foto-konkurs je, inače, deo projekta „Zasadi drvo“, koji su pokrenule kompanije Adria Media Group i dm drogerie markt sa institucionalnim partnerima.